[adrotate group="1"]

Hemvärnsgården Kyrkheddinge

Hemvärnsgården är en anrik bygdegård, belägen i den stora, lummiga Hemvärnsparken i Kyrkheddinge strax utanför Staffanstorp. Gården är en välkänd fest- och samlingslokal, som använts för bröllop och tillställningar sedan mitten av nittonhundratalet.

Hemvärnsgården har de senaste åren genomgått en rejäl ansiktslyftning. I flera av salarna hänger nu glittrande kristallkronor, väggarna har fått nya kulörer, golven är nylagda och möblemangen utbytta. Den stora parken har också genomgått en uppfräschning och är sedan länge en populär plats att hålla vigsel i.

I den Stora Salen finns plats för omkring 140 sittande gäster som med lätthet har plats att dansa efter middagen. Det finns även plats för liveband i salen. I direkt anslutning till Stora Salen ligger Riddarsalen med soffor och fåtöljer. Riddarsalen kan även dukas upp för sittande sällskap om 35 gäster. Bredvid Riddarsalen finns Gyllne Salen, ett guldmålat sällskapsrum, som i sin tur ligger i direkt anslutning till den modernt inredda puben.

Gården ägs och drivs av Hemvärnsgårdens Bygdeförening; en liten och aktiv förening som verkar för en levande gård med aktiviteter året om. Mellan april och oktober bedrivs välbesökta och vida omtalade bakluckeloppisar, och ovanvåningens hyresgäst Motorhistoriska Klubben står för ett par populära evenemang. Föreningen har även aktiviteter i samband med t ex valborg, midsommar, nyår och pubkvällar.

Sedan årsskiftet 2012/2013 är vi i föreningen stolta över att ha Restaurang MI & NI som krögare. MI & NI driver restaurang i det gamla stationshuset i Staffanstorp och det är de som tar hand om alla detaljer kring ert evenemang.

Varmt välkommen till Hemvärnsgården, vi hoppas att ni ska trivas hos oss!

Källa: Hemvärnsgårdens Bygdeförening

Adress
Gamla Dalbyvägen 194
245 92 Staffanstorp

Telefon: 046-24 60 42 alt. 046-23 40 90
E-post: krogaren@hemvarnsgarden.com

Hemsida: http://hemvarnsgarden.com/

Dela denna artikel / sida